România Atractivă
31 Mai 2024

România copiilor: inspirație pentru 1 Iunie
În acest weekend intrăm în spiritul copilăriei și explorăm cu entuziasm frumusețile lumii, sărbătorind 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Indiferent că ți-ai propus să rămâi acasă și pregătești activități pentru cei mici sau dacă te avânți într-o aventură plină de descoperiri în orice colț al țării, iată câteva idei pentru a folosi platforma România Atractivă în cele mai creative și interactive moduri:

🏰 Porniți în aventuri legendare
Creați un itinerariu personalizat, selectând destinații de poveste din cele 12 rute tematice, adaptate pasiunilor celor mici și lungimii călătoriei pe care vă propuneți să o parcurgeți. Veți descoperi locuri de poveste, legende neștiute și oameni care vor povesti mai multe despre istoria locurilor.


🌀 Călătoriți în timp
Pășiți în atmosfera vremurilor de demult cu ajutorul Animațiilor 3D de pe Ruta Castelelor, Curiilor, Culelor, Castrelor Romane și Cetăților. Micii călători vor fi fascinați să descopere cum arătau clădirile în diferite epoci istorice și să devină părtași la evenimente istorice marcante, alături de eroii care le-au scris.

🎦 Învățare distractivă
Cu toții știm că cei mici se plictisesc repede, dar conținutul dinamic al platformei România Atractivă, fie el video sau audio, le va capta atenția. Căutați locurile lor preferate și apăsați butonul play pentru a asculta poveștile sau pentru a viziona filmările care îmbină învățarea cu distracția. Iar dacă vreți să îi provocați și mai mult, puteți alege varianta în limba engleză.👀 Vânătoare de comori
Ce-ar fi să transformăm învățarea într-un joc palpitant de vânătoare de comori? Încurajați-i pe copii să găsească indicii ascunse în textele și tururile virtuale ale platformei, transformând descoperirea informațiilor într-o aventură captivantă. De exemplu, îi puteți provoca să descopere blazonul din fier folosit cândva la însemnarea cailor, ascuns pe fațada Castelului Mikó.

👨‍🍳 Gătiți împreună bunătăți românești
Descoperiți bucatele tradiționale prezentate în aplicație și alegeți o rețetă autentică pe care să o gătiți împreună. Fie că sunt Clătite brașovene, Chișca din Bucovina sau Plăcintă creață din Țara Chioarului, bucuria de a le prepara va fi egalată doar de plăcerea de a le savura.💫 Idei infinite de jocuri
Organizați un concurs amuzant în care copiii trebuie să recunoască monumentele istorice din imagini sau să ghicească obiectivul după diverse indicii: „Ce obiectiv este numit castel-calendar, datorită celor 365 de ferestre ale sale, simbolizând zilele unui an?”.
În plus, aceștia pot să redea silueta clădirilor în desene. Se vor distra, cu siguranță, în timp ce observă detalii și descoperă stiluri arhitecturale.

🗓️ Participați la evenimente sau ateliere
Aruncați o privire pe lista de evenimente desfășurate în acest weekend sau căutați alte evenimente dedicate copiilor, organizate în majoritatea orașelor. Orice alegere va adăuga culoare și veselie călătoriei voastre.

În plus, vă recomandăm să participați alături de ei la ateliere de meșteșuguri, în cadrul cărora își pot pune în valoare îndemânarea: Ateliere culinare - Taste Covasna, Ateliere de croitorie - Mănăstirea Războieni, Ateliere de meșteșuguri și creație (lucru manual, cruci, brățări, icoane prin tehnica lipirii litografiilor pe lemn) -  Mănăstirea Fâstâci, Ateliere de sticlărie și fierărie - Gusturi și tradiții de Bihor sau Ateliere de meșteșugărit - Harghita gastro-route.


Sperăm ca toate aceste idei vă vor inspira să folosiți platforma România Atractivă într-un mod nou și interactiv, dar mai ales să aducă și mai multă valoare călătoriilor voastre!