Expoziția "Colecția de monede emise de Moldova Suverană"


Data și ora

19 Iunie - 01 Iulie 2024, 11:00 - 12:00


Despre

Primăria Hunedoara/Muzeul Castelul Corvinilor și Muzeul Serviciului Vamal al Republicii Moldova organizează, în parteneriat cu  Consiliul Raional Ialoveni (Republica Moldova), vernisajul expoziției “Colecția de monede emise de Moldova Suverană”.  

Expoziția cuprinde monede emise de către Banca Națională a Moldovei, ce fac parte din colecțiile Muzeului Serviciului Vamal al Republicii Moldova și din colecția colonelului Petru Costin din Republica Moldova.

Banca Națională a Moldovei a emis monede comemorative și jubiliare care completează seriile „Personalități”, „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”, „Sport”, „Monumentele Moldovei”, „Aleea clasicilor din grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din mun. Chișinău”, „Evenimente istorice”, ”Locașuri sfinte”, „Conace boierești”, „Femei celebre”, „Știință și inovare”, „Poveștile copilăriei” și seria “Altele”. Acestea relevă figuri proeminente  ale culturii și științei,  evenimente istorice, promovează patrimoniul și tradițiile naționale sau reflectă arhitectura religioasă. De asemenea, o serie de succes este „Cartea Roșie a Republicii Moldova”, care include un șir de piese dedicate florei și faunei Moldovei”. Banca Națională a Moldovei a mai pus în circulație, ca mijloc de plată și în scop  numismatic, un set de monede comemorative dedicate celei de a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Acestea completează seria „Evenimente istorice” și sunt însoțite de certificatul de autenticitate care conține un QR cod în care sunt stocate informații privind monedele menționate.

Monedele de la Muzeul Castelul Corvinilor fac parte din toate seriile menționate mai sus și au fost expuse pentru prima data în afara țării, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea.

Expoziția va fi deschisă pe 19 iunie, ora 11, de dr. Sorin Tincu, director al Muzeului Castelul Corvinilor și de col. Petru Costin.
Invităm publicul să viziteze această expoziție deosebită și interesantă, care va fi deschisă până în 1 iulie a.c.

Vă așteptăm cu drag!

sursa

Evenimente similare

Toate

Iul

14

Târgul produselor tradiționale și locale

14 Iulie - 14 Iulie 525200 Covasna, Romania

Iul

19

Festivalul Medieval al Castelului Huniade - ediția a VI-a

19 Iulie - 21 Iulie Castelul Huniade

Iul

19

Festivalul FilmeDar | Ediția a VI-a

19 Iulie - 21 Iulie Cetatea Feldioarei

Iul

20

Burduf Challenge 2024

20 Iulie - 20 Iulie 557205 Râu Sadului, Romania

Iul

20

ICon Arts Transilvania 2024

20 Iulie - 11 August 557045 Biertan, Romania