
Traditionelle rumänische Gastronomie
Hermannstӓdtische Geschmäcke
Es ist Samstagmorgen. In Sibiu (Hermannstadt) herrscht ein reges Treiben. Jeder Liebhaber authentischer kulinarischer Erlebnisse wird seine gastronomische Reise durch Hermannstadt auf einem der Märkte der Stadt beginnen. Hier trifft die Tradition auf das bunte Treiben der kosmopolitischen Stadt und schafft eine vielfältige Palette einzigartiger Einflüsse und Geschmäcke, einen gastronomischen Streifzug voller Aromen und Traditionen.Wir beginnen mit einem ersten Halt auf dem Siebenbürgische Wand
Potecu Stânelor
Pe potecile înalte ale Munților Șureanu, acolo unde cerul atinge crestele muntoase, se află un traseu tematic unic: Potecu Stânelor. Situată la peste 2.000 de metri altitudine și accesibilă prin Transalpina, cea mai înaltă șosea de munte din România, această potecă este o invitație către descoperirea tradițiilor culinare și pastorale ale zonei.Înconjurată de peisaje ce te lasă fără răsuflare, Potecu Stânelor este un traseu de 25 de km, care străbate o zonă bogată, încărcată de istorie. Traseul,
Județul Brasov - 4 Anotimpuri într-o farfurie
Traseul gastronomic brașovean este de patru ori mai gustos, căci ajungi în inima României, împărțită în patru microregiuni, și afli cum poți trăi în ritm cu natura, fără grabă. Cele patru microregiuni - Țara Bârsei, Țara Făgărașului, Colinele Transilvaniei și Buzăul Ardelean - au cei mai mulți producători locali și o sumedenie de produse tradiționale care merită gustate pe îndelete. Rafinament culinar, diversitate, influențe culturale și etnice - toate sunt parte din ingredientele acestui loc ma
Produse gastronomice tradiționale din Bucovina - Câmpulung Moldovenesc
Încinge cuptorul. Așează cu grijă hârtia de copt în tavă. Apoi, într-un bol fermecat, amestecă laptele, ouăle, uleiul, zahărul și aromele, sarea și drojdia dizolvată. Treptat, încorporează făina, frământând cu pasiune până obții un aluat ușor poros. Formează din el o bilă și pune-l într-un castron mare, uns cu praf de stele. Acoperă-l cu un strat de ulei și o cârpă fermecată. Lasă-l să se odihnească și să crească cât un uriaș. Adaugă acum umplutura de brânză. Transformă aluatul, crescut mare mar
Mic dejun la Margina
În comuna Margina, din județul Timiș, învățăm să fim mai mult călători și mai puțin turiști. Ne așezăm la masă cu gazdele de aici, și, cu fiecare îmbucătură, descoperim ce diversitate culturală se ascunde în fiecare fel de pe masa ce se întinde în fața noastră.Șvabii, maghiarii, sârbii, rușii, bulgarii, rutenii și romii au lăsat pe aici influențe ce se simt în gustul bogat al ciorbelor condimentate cu tarhon, al zacuștii, al papricașului, al sarmalelor bătrânești, al plescaviței și al tuturor
Plăcinte pe lespede din Apuseni - Țara de Piatră
În Țara de Piatră, în Munții Apuseni, timpul și-a îngăduit un repaus, lăsând în urmă un mozaic de tradiții, meșteșuguri și bucate alese, păstrate cu sfințenie de Țara Moților. În acest colț al lumii, unde natura și cultura se alătură în armonie perfectă, veți descoperi plăcintele pe lespede, o mândrie culinară a zonei, alături de o gamă variată de produse tradiționale care îmbogățesc experiența culinară și culturală a oricărui vizitator.Călătoria începe în Arieșeni, un loc cu liniște și cu iern
Bucătăria Hercinică
Înconjurată de vechii Munți Măcin, Dobrogea ascunde o comoară de multiculturalitate și tradiții culinare, vibrând în comunitățile din Greci, Izvoarele, Telița și multe altele. Aceste localități, fiecare cu specificul său, țes împreună o rețea de povești gastronomice ce reflectă amestecul cultural unic al zonei.În Greci, meșteri italieni au înființat o comunitate unde pasta și salamurile casei se împletesc cu gusturile locale, într-un dialog între tradiții și noi influențe. La Izvoarele, comunit
Gustul ospitalității
De la clasicele papricașuri de pui și vițel, cu găluște din făină sau mămăligă, până la delicioasele gulașuri ardelenești și secuiești, un pic picante și cu miros și fin gust de chimen, dar și la nenumăratele alte bucate savuroase și nemaipomenit de gustoase, fiecare fel de mâncare spune în Mureș o poveste despre tradițiile și cultura acestei regiuni. Sarmalele cu coaste afumate, clătitele cu brânză, sau fripturile de miel, ied și porc, la tavă, transformă oricând o banală masă, într-o experienț
Cașcaveaua din Prahova - deliciu tradițional românesc
Pune lemne în sobă și încălzește într-un tuci laptele proaspăt muls de la vacă. Pune și cheag ca să faci din el un caș dulceag. Strânge cașul cald într-un vas și lasă-l la dospit o vreme. Atunci când devine elastic și îl poți întinde fără teamă că-l rupi, taie-l în felii subțiri. Amestecă-le în ceaun în apă fierbinte cu sare și rotește-le fără grabă. Scoate cașul și frământă-l bine și pune-l în formă pentru a scurge tot zerul. Scaldă în saramură timp de o zi brânza răcită. Privește-o ce netedă